Успешно завърши eTwinning проекта “Good people who change the world”

  eTwinning проектът “Good people who change the world”, в който взеха участие ученици от 5 “а” клас приключи успешно и със сертификати за участниците. 

   Нашите петокласници имаха възможност да си партнират с ученици от Турция, Гърция, Грузия, Румъния, Северна Македония, Молдова и Италия.

   Чрез множество педагогически практики учениците се докоснаха до живота и делото на учени с голям принос в областта на науката (Азис Санджар, Георгиос Папаниколау, Александър Бел, Джон Лодж Беърд) и създадоха вестник и календар, посветен на тях. Учениците се запознаваха с тези личности, посредством модела философия за деца, рисуваха рисунки с различни техники (като например техниката поантилизъм), създаваха пъзели с техните изображения, дори взеха интервю от Александър Бел с помощта на изкуствения интелект. Изработиха табла, посветени на здравословния начин на живот, еволюцията на телефона, създадоха импровизирани телевизори, чрез които съобщаваха прогнозата за времето. 

   При осъществяването на проекта се проведоха два уебинара, посветени на здравословния начин на живот, организирани от турската фондация “ KAÇUV”, която помага на деца, болни от рак. Първият уебинар бе направен за учениците, а вторият за техните родители.

   В началото и в края на проекта бяха попълнени анкети от учениците и техните родители за нагласите, очакванията и постигнатите резултати от участието в eTwinning. И ученици, и родители дадоха високи оценки и положителни отзиви за включването ни в проекта “Good people who change the world”. Всички дейности на нашите ученици се осъществяваха изцяло на английски език, което им даде възможност практически да упражнят нивото си на английски, да преодолят езиковата си бариера и не на последно място да научат нови неща от света на науката, докато се забавляват.

   Учениците от 5 “а” клас участваха в eTwinning проекта “Good people who change the world” под ръководството на г-жа Николина Кацарова.

Posted in Новини.