Националната инициатива за отбелязване на 151 години от гибелта на Апостола на свободата

Има дати, събития и герои, които всеки българин е записал със златни букви в паметта и сърцето си. Има не просто хора, а герои, жертвали себе си и живота си в името на отечеството.
По случай 151 години от гибелта на Апостола на свободата ученици от 5 „а“ клас с класен ръководител г-жа Виолета Дончева се включиха в Национална инициатива за отбелязване на гибелта му.
Инициативата предвижда едновременно рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“ от учениците от училищата в страната и от българските училища в чужбина. 
Едновременното изпълнение на стихотворението – символ на мощта на Ботевото слово, създава особена атмосфера в класните стаи и дава възможност повече ученици да научат произведението и да отдадат почит към паметта на Апостола по един нетрадиционен начин с усещане за заедност с другите деца на България.
Поклон, Апостоле! Нека всяко българско дете да знае името ти, да го помни и никога да не забравя заветите ти, защото  „Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме.“!
Posted in Новини.