Седмица на проектните дейности в 1.в клас

В епидемична обстановка и провеждане на обучение от разстояние в електронна среда, малките ученици от 1.в клас в ОУ “Васил Петлешков” – Пловдив, посветиха седмицата от 29 януари до 2 февруари на “151 години от гибелта на Левски”.
В реализираните проектни и творчески дейности първокласниците прекланяха главици над “Моята първа книга за Васил Левски”, за да прочетат и научат за славния герой – за детството, за семейството, за имената, които е получил, за революционната си дейност. Разхождайки се виртуално из родната къща на Васил Левски, малчуганите се потопиха във далечното минало. Всеки ден научаваха интересни факти, откриваха чрез математически задачи някои от личните му вещи. Надничайки тайно в тефтерчето на Дякона, старателно преписаха неговите мисли, които ги научиха на смелост, любов към родината и патриотизъм. Избраха най-пъстрите цветове на боичките, за да нарисуват лика и родната му къща. Всяко дете се стараеше да сътвори най-големия и най-красивия паметник, защото Апостолът го заслужава. Научиха и рецитираха стихотворения, посветени на Апостола, които всеки от нас трябва да знае, да помни и да се гордее с делата на Левски.
В края на проектната седмица малките ученици се срещнаха с автора на книгата “Дякона още е жив”, Красимира Дуковска. Тя пробуди интереса на малките читатели към любознателност и любов към книгите.
Posted in Новини.