Световна седмица на предприемачеството 13-19 Ноември

Световната седмица на предприемачеството стартира през 2008 г. в 77 държави с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите.

Седмицата се провежда в 160 държави от всички континенти.

Световната седмица на предприемачеството непрекъснато дава пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството. Тя открива възможности за изява на младите хора да споделят идеите си за решаване на най-важните обществени проблеми, насърчавайки по този начин създаването на глобална култура, която цени предприемачите като двигатели на икономическия и социалния просперитет.

Във връзка със седмицата на предприемачеството и с любезното съдействие на г-жа Таня Стайковска,  на 15.11.23 г., учениците от 4.б клас гостуваха в пекарна Bash Dog Bakery в гр. Пловдив за кучешки лакомства и изненади. Запознаха се с д-р Костадин Шанков, ветеринарен лекар и международно доказан експерт по натурално хранене и естествени хранителни добавки. В уютната обстановка на пекарната за лакомства, той представи пред класа любопитни факти, свързани с живота и грижата за дивите животни и  домашни любимци. Постави акцент върху отговорността за грижата, която поема всеки един стопанин на домашен любимец. Интересните истории за животните в Австралия подтикнаха децата към активност. Те получиха изчерпателни отговори на всички въпроси, които ги вълнуваха. Част от забавните въпроси бяха:

Знаете ли някои от животинските езици? Колко домашни любимци имате? Как да накарам мама и тате да ми вземат куче? Нападан ли сте от тарантула? Кое е най-отровното животно?

Доктор Шанков разкри пред тях кой е бил най-интересният момент от професионалния му опит, как преследва целите си още от малък и как книгата “Доктор Охболи!” е в основата на направения избор. Сподели колко много знания са нужни на добрия специалист. Учене, труд и постоянство са ключовите думи за успеха му.

Благодарим Ви, д-р Шанков!  

Posted in Новини.