24. май

Тържествено шествие по централния градски площад събра всички училища по повод Деня на българската просвета, култура и славянска писменост. „Стъпките на просвещението“ извървяха рамо до рамо учители, ученици, родители и директори от всички образователни институции в града. Малки и големи ученици от ОУ „Васил Петлешков“ – гр. Пловдив гордо носиха знака на своето училище.

В същия ден на тържествена церемония се връчиха и награди на отличилите се учители през годината. Почетна значка на гр. Пловдив получи госпожа Людмила Танчева – учител по английски език. Награда „Млад учител на годината“ получи госпожа Ана Апостолова – учител по български език и литература. За годините, през които те са част от екипа на училището, се включват активно в организирането на различни събития на училищно и извънучилищно ниво. Участват в различни програми, проекти, състезания и открити уроци. Показват  изключителен професионализъм, отговорност и мотивация за работа. С отношението си г-жа Танчева и г-жа Апостолова не спират да печелят любовта на ученици, колеги и родители.

На празничен концерт на 22.05.2023 г. кметът на район „Западен“ Димитър  Колев  лично връчи награди на учителите на годината. Екипът на ОУ „Васил Петлешков“ номинира с почетното звание „Учител на годината“ г-жа Лили Форева-Тачева. Всички нейни ученици и родителите, с които е работила през годините, винаги ще носят в сърцата си добротата и слънцето, които госпожа Форева излъчва. Тя е не само невероятен учител, но и изключителен колега.

На церемонията по връчването на плакетите взе участие и вокална група „Вариант“  с ръководител Рени Джурова.

Posted in Новини.