Патронен празник

На 09.05.2023 г. в ОУ „Васил Петлешков“ се проведе традиционният Патронен празник на училището. Почетохме 147-та годишнина от гибелта на Васил Петлешков. По случай Патронния празник тържествено слово произнесе Директорът на училището – г-жа Йорданка Начева. Официални гости на събитието бяха дългогодишният директор на  училището г-жа Сийка Зрънчева и г-жа Екатерина Николова – доскорошен учител по български език и литература.

В тържеството се изявиха ученици от всички класове. Водещи на събитието бяха Грейс Кабашка и Николета Вълчанова от 6. клас.

Програмата започна с химна на училището в изпълнение на Стефан Пенчев и Илияна Петрова от 6.клас, а след това продължи с кратка историческа справка за Васил Петлешков, прочетена от Кристан Павлов от 7. клас. Първокласниците показаха как хубаво рецитират стихотворението „Де е България”, а Анабел Манчева от 1.б клас изпълни песента „Една българска роза”. Поздрав към всички гости отправиха и децата от вокална група “Вариант” с песeнта „Празник” и „Еко рап” със солист Христо Владиков.

Учениците от пети и шести клас представиха рецитали на стихотворенията „Хайдути” от Христо Ботев и „Отечество любезно, как хубаво си ти!” от Иван Вазов.

Posted in Новини.