НАПРАВИ ДОБРО, ПРЕДАЙ НАТАТЪК!

Наближава Рождество Христово, всеки очаква коледните и новогодишните празници с трепет и надежда за много чудеса и подаръци.

За поредна година учениците от ОУ „Васил Петлешков“ организират благотворителен коледен базар на 22. и 23. декември. Отново ще направят добро.

Благородната кауза, която подкрепят всички е за Никол Томова на 9г. Тя учи в СОУ „Свети Константин – Кирил Философ“ и е диагностицирана с изключително агресивно и тежко заболяване – Медулобластом. Това е злокачествен  мозъчен тумор. За съвсем кратък период са направени изследвания, тежка операция, а в момента тече курс по химио –  и лъчетерапии. Поради метастази по гръбначния стълб, тя се нуждае от скъпоструващи  изследвания в Германия, лекарства, а също така и рехабилитация, необходима за прохождането й.

Децата се включват с изключителна активност и ентусиазъм. Представят невероятни неща – ръчно изработени предмети, коледни украси, картички, подаръци. Стоките са в изобилие и свършват бързо. И продавачи, и купувачи са доволни и щастливи. Всичко това се случва благодарение на активната помощ и всеотдайната подкрепа на родителите, за което сърдечно им благодарим. Специални благодарности на всички учители и педагогическия съветник, помагащи на учениците за изработването и продажбата на изделията. Посланието е много по-силно, когато децата виждат, че заедно със своите родители и учители работят за благородна кауза. Вълнението е още по-голямо в навечерието на светлите коледни празници!

Бъдете здрави и нека добрината да се върне многократно при Вас! Бъдете земните ангели, закрилящи болния, бедния, нуждаещия се!

Пожелаваме на всички да пазят своята вяра в доброто и да я предават на хората около себе си, защото благодарение на нея в живота се случват чудеса!

Posted in Новини.