Националната седмица на четенето

В седмицата от 9 до 13 декември учениците от 1 до 7 клас от ОУ „Васил Петлешков“ се включиха активно в отбелязването на националната седмица на четенето, която е част от стратегията на МОН за насърчаване на четенето сред учениците.

Всички възпитаници участваха в различни инициативи, реализирани чрез разнообразни дейности: Музикална диктовка, конкурс по краснопис и правопис, илюстрации на детски книжки, маратон на четенето,  среща с писател, състезания и викторини.

Малките ученици, се срещнаха с писателката Ангелина Жекова и посетиха библиотеката. „Бабо, разкажи ми приказка“ заинтригува малчуганите и те слушаха с интерес приказки, четени и разказвани от техните баби. Отговаряха на въпроси към съдържанието им и сами извличаха поука. Активно участие в конкурса „Най-добър краснопис и правопис“ взеха учениците от начален етап. Във викторината „Познаваш ли приказките“ с лекота познаха приказни герои и техните автори.

Прогимназиалистите премериха сили в състезание по правопис “Опознай българския език” и създадоха вълшебна приказка, участваха в художествената изложба. В дейността „Четящи гости“ си партнираха учениците от цялото училище по-големите ученици четоха любимите си приказки на по-малките.

Предстоят ни още много срещи с приказни герои, чудеса, вълшебства… И ще четем страница след страница, за да откриваме чудото на книгата и безбрежието на нейния свят. Книгата, чието найпрекрасно място е в сърцето на безброй деца и щастливи хора.

 

Posted in Новини.