Твоят час

 Клуб „Светът събран в един екран“

22 март – Световен ден на водата

Трети март

 

Васил Левски

Проект „Твоят час“- представяне на дейностите на клубовете

Без име

 

Клуб „Ботаника“

Клуб „Готварство“

Клуб „Магията на числата“

Клуб „Йога за деца“

Клуб „Тенис на маса“

Клуб „Забавна математика“

Клуб „Четем, пишем и общуваме на роден език“

Клуб „Математика“

Клуб „Арт ателие“

 

Клуб „Журналистика“

Твоят час – Клуб „ Ботаника“- 6 клас

Развитие на умения за учене, компетентностите и творческите способности на учениците в тематичната област „Ботаника“

  1. Устройство на растителна клетка-изработен макет
  2. Основни жизнени процеси
  • Хранене-фотосинтеза- изработени табла
  • Растеж и развитие- изработени макети

Нова папка2

Арт- ателие

В групата участват  ученици от 5  и  6 клас. Освен рисуване на текстил, те се учат и на живопис върху платно с акрилни бои, и рисуване върху стъкло.  Техни творби ще представят училището и Пловдив като европейска столица на културата в Китай.

Нова папка1 collage_photocatbbbbbbbb       hjpoi       nbh67fds

ЗАБАВНА МАТЕМАТИКА – 3 клас

         Клуб „ Забавна математика”  е насочен към потребността на  мотивираните ученици да изучават по-обстойно математиката,  да развиват математическите си способности и да се подготвят за състезания, турнири, олимпиади и други изяви със състезателен характер. Провежда се  два и три часа седмично.  Децата работят с допълнителни учебни помагала, подбрани от преподавателя. Задачите в тях са наистина интересни и доставят удоволствие на тези, които проявяват засилен интерес към математическите предизвикателства. Един от часовете се провежда в компютърния кабинет и той е изцяло посветен на математическите образователни игри. Това е един от любимите начини на децата да експериментират, да откриват нови неща и да се насладят на учението чрез игра.

snimki tvoiat chas1

Клуб по готварство

В клуба по готварство учениците от втори и трети клас се забавляват и творят шедьоври от традиционната българска и европейска кухня. С много усмивки, старание и ентусиазъм, децата разширяват познанията си за кулинарното изкуство. Заниманията започват с теоретична подготовка и след това всички с удоволствие се включват в комбинирането на продуктите. А най-очакваният момент е да опитат от прекрасните си изделия!

Наскоро актуализирани5

Йога за деца

        Чрез заниманията с йога, по забавен начин в подкрепяща и неконкурентна среда у децата се развиват важни умения. Целта е изграждане на предпоставки, учениците да растат по – уверени, ясно мислещи и по – здрави. Йога учи на гъвкавост ума и тялото. Подобрява концентрацията на внимание, а също и качеството на дишане. В групата за извънкласни дейности по интереси – „Йога за деца“ са включени ученици от 2 клас . Заниманията се провеждат под ръководството на Йорданка Начева. НАМАСТЕ!

Наскоро актуализирани3

Клубът по „Тенис на маса“ с ръководител Радко Начев

       Заниманията се провеждат с ученици от 4 клас в група за извънкласни дейности по интереси. Целта на заниманията е въвеждане на учениците в голямата игра – тенис на маса, както и създаване на трайни навици за занимания със спорт в свободното време.
Тенисът на маса успешно развива качества като: бързина  реакцията и ефективно противодействие. При него има дозиране на натоварването. Не се стига до преумора. Носи положителни емоционални преживявания. Дава отлична възможност за самоизява. Практикува се цял живот.

Наскоро актуализирани1

 Клуб „Магията на числата“

Целите на клуба са  повишаване на постиженията, мотивацията и качеството на знанията на учениците от четвърти клас по математика. Тук децата изграждат трайни математически знания, формират умения за използване на технологиите при решаване на задачи, развиват логическо и творческо мислене. Часовете са изпълнени с положителни емоции,  изненади и нови открития, а децата са уверени в себе си и своите възможности. Те вече са автори на задачи, които събрахме в малък сборник „Забавни задачи по математика“!

Без име5

20170419_160220

Клуб „Четем, пишем и общуваме на роден език“

        Така протичат заниманията на групата по интереси „Четем, пишем и общуваме на роден език“, създадена в помощ на учениците от IV клас. Дейностите са реализирани като част Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.,  проект BG05M20P001-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“. В неформална обстановка, чрез свободно общуване, с помощта на активни карти, работни листове, цветни работни листове, образователен софтуер, учениците усвояват тайните на правописа, пунктуацията, значението на думите. Таблата изработват сами, често сами влизат в ролята на учители – диктуват, проверяват, пишат по бялата дъска, цитират правила, предлагат задачи, следят попълването в помагалото, дават примери, раздават поощрителни стикери и лабиринти на най-добрите за часа …

tvoiat